哈尔滨工业大学数学系教授、博士生导师蒋卫华来我院做学术报告
2017-11-24 08:55   审核人:

应数理学院邀请,哈尔滨工业大学数学系教授、博士生导师蒋卫华来我院做学术报告。
报告题目:Turing instability and Turing-Hopf bifurcation in delayed reaction-diffusion Schnakenberg system
时间:11月26日(星期日)上午:9:30-10:30
地点:二教202教室
欢迎各位老师和研究生同学参加!
摘要:In this talk, we will report our recent research results on the codimension-two Hopf-steady state bifurcations,which contains the Turing-Hopf bifurcation,for a general partial functional differential equation. We present explicit formulas of the coefficients in the truncated normal forms up to the third order. The formulas are also applicable to the general delayed differential equations without diffusion or the reaction-diffusion equations without delay.
附报告人简介:
蒋卫华, 教授,博士生导师。黑龙江省工业与应用数学学会常务理事,美国数学会《Math.Review》评论员。 主要研究领域为微分方程和动力系统及生物数学中的相关问题。主持国家自然科学面上基金和黑龙江省自然科学基金各一项,作为主要参加人完成国家自然科学基金等项目多项。在国际SCI检索杂志和国内一级学报上发表论文60余篇,出版专著一部。获教育部高等学校科学研究优秀成果(自然科学)二等奖一项,黑龙江省度自然科学二等奖一项。