南京大学数学系博士生导师丁南庆教授来我院做学术报告
2017-07-03 15:06   审核人:

题目一:Tate cohomology of Gorenstein flat modules with respect to semidualizing modules

主讲:南京大学数学系博士生导师丁南庆教授

时间:2017年7月6日9:00-10:00

地点:1教436

报告摘要:In this talk, we study Tate cohomology of modules over a commutative Noetherian ring R with respect to a semidualizing R-module C. We show first that the class of modules admitting a Tate A-resolution is exactly the class of modules in BC with finite GFC-projective dimension,where A is the class of C-flat R-modules, BC is the Bass class with respect to C and GFC is the class of C-Gorenstein flat R-modules. Then the interaction between the corresponding relative and Tate cohomologies of modules is given. Finally, we give some new characterizations of modules with finite A-projective dimension. This talk is a report on joint work with J. Hu and Y. Geng.

报告人简介:丁南庆教授现为南京大学数学系博士生导师,国际知名的同调代数专家,在同调代数及代数K理论方面做出了杰出的贡献,在《J. Algebra》、《J. Pure Appl. Algebra》等重要SCI期刊发表论文100余篇,以他的名字命名的Ding投射、Ding内射模已成为国际代数领域中的研究热点之一。曾任教育部数学与统计学教学指导委员会委员、江苏省数学会秘书长等职务;曾获江苏省和国家教委科技进步奖、江苏省第四届青年科技奖、第五届霍英东青年教师奖二等奖、2001年度中国高校科学技术自然科学二等奖(第一完成人)等荣誉。